karnevaaliviikko


Ciao :)

Viimeisen viikon aikana on tapahtunut vaikka ja mitä ja oon taas saanut kokea kunnon vuoristorataa yhden viikon sisällä. Hyviä ja huonoja uutisia, tapaamisia ja karnevaalia.


Sunnuntaina 16.2. Chillailtiin aamupäivä kotona pyjamissa. Viiden aikoihin valmistauduttiin ja lähdettiin Carlotan kanssa Acirealeen, toiseen kaupunkiin täällä lähellä katsomaan karnevaalijuttuja. Täällä siis vietetään karnevaalia, kun Suomessa vietetään laskiaista. Katseltiin niitä hienoja isoja ”carreja” (ei mitään hajua mikä se on suomeksi) ja fiilisteltiin ihanaa tunnelmaa ja syötiin crêpit.


carri

Maanantaina 17.2. meillä oli YFU:n mid year camp/day, mihin tuli kaikki tältä alueelta tulevat vaihtarit ja keskusteltiin kaikkea, mitä ollaan opittu ja tehty ja mitä vielä halutaan oppia sun muuta. Oon alkanut täällä kärsiä migreenistä ja tänä aamuna jouduin sitten mennä apteekin kautta siihen tapaamiseen. Päivä sinänsä ei ollut mitenkään hirveän kiva, mutta käytiin sentään kavereiden kanssa ulkona lounaalla.
paikallisten mukaan tää talvi on ollut tosi kuuma normaaliin verrattuna
  

Tiistaina 18.2. oli normaali koulupäivä ja iltapäivällä menin ekoihin tennistreeneihin!!! JIPIIII vihdoinkin pääsin aloittamaan sen tenniksen, mistä oon haaveillut täällä ollessani varmaan 4kk. Ja oli muuten niin kivaa ja tykkäsin paljon.

Keskiviikkona 19.2. Koulun jälkeen suunnattiin mun host äidin kanssa lounaalle meren vierelle. Söin ekaa kertaa paikallista pasta alle vongolea ja oli niin hyvää. Ja oli ihana aurinkoinen ja lämmin päivä, joten oli kiva lounastaa kauniissa maisemissa. Lounaan jälkeen mentiin ruokakauppaan ja sisustuskauppoihin ja muihin ja vietettiin koko päivä yhdessä jutellen kaikesta. Illallisella kerrottiin taas kaikki päivän tapahtumat ja kuulumimset. Ihan parasta<3

pasta alle vongole

Torstaina 20.2. myös ihan perus päivä, sekä tennistreenit.

minä ja kaveri Miriam
Perjantaina 21.2. Lounaan ja päiväunien jälkeen lähdettiin muutaman vaihtarikavein kanssa ulos keskustaan ja kahville. Pieni kävely raittiissa ilmassa ja jutellen taas kaikista vaihtarijutusta on aika virkistävää arkeen.

Lauantaina 22.2. Illalla valmistauduttiin taas siskon kanssa karnevaaleja varten, sillä haluttiin mennä uudestaan. Meillä oli niin hieno suunnitelma kaveriporukan kanssa kuinka pukeuttaisiin, mutta loppujen lopuksi vaan minä ja Carlotta mentiin, mutta silti oli taas ihan mahtavaa.

 





Sunnuntaina 23.2. vietettiin host isän syntymäpäiviä täällä kotona ja kutsuttiin paljon väkeä lounaalle. Syötiin perinteistä karnevaaliruokaa sugoa, eli pastaa tämän sugon kanssa. Kuten joulun lounailla, myös nytkin oli niiiiiin hirveä hässäkkä täällä, kun n. 30 italialista kokoontuu yhteen. Ja ihan parastahan on se, että kun vieraat tulee, niin kaikki on kuin kotonaan ja tälläkin kertaa kaikki auttoi kokkauksessa eikä välillä edes kukaan asukkaista ollut paikalla. Ihan parasta, rakastan tätä kulttuuria. Päivän ja oikeastaan nyt viime päivien puheen aihe on ollut coronavirus, joka nyt on tänne Italiaankin saapunut. Täällähän tietty ihmiset on ihan paniikissa ja pohjoisessa suljettu koulut ja kaikki… Nyt vaan pitää toivoa, että se ei leviä koko maahan.


sugo

Täällä on nyt asiat suurimmaksi osaksi niin hyvin mulla, että en kyllä mielelläni vielä lähtisi kotiin. Rakastan olla täällä, mutta on tää kyllä aika ristiriitaista. Jotkin asiat täällä ei vaan ollenkaan sovi mulle tai mun ajatuksiin, mutta täällä taas rakastan ihmisten puheliaisuutta ja poskipusuja, joita ihan varmasti tulee ikävä.

Hyvää viikkoa kaikille :)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen kuukausi takana

Ensimmäinen postaus

Kuulumisia