Due mesi in Italia


Tasan kaksi kuukautta sitten saavuttiin Italiaan, kokonaan tuntemattomaan ja kokemaan jotain ihan uutta. Taas tuntuu, että aika on mennyt tosi nopeesti, mutta toisaalta taas tosi hitaasti. Ajattelin nyt tän kahen kuukauden kunniaks kirjotella vähän fiiliksiä ja kertoa mitä on tapahtunut täällä.

Eilen ja tänään on ollut vapaata koulusta, koska koulut suljettiin myrskyn takia. Tällä kertaa täällä on oikeasti myrsky ja aika iso sellainen. Tai ainakin se kuulostaa siltä. Ukkostaa tosi kovaa ja sataa ihan koko ajan. On kyllä ihan sairaan jees, että ollaan vähän koulusta pois, koska on yllättävän rankkaa olla ma-la koulussa…

22.10. Tapasin pojan, joka oli vaihdossa Suomessa viimevuonna. Oli hauska puhua Suomesta jonkun kanssa, kuka tietää siitä jotain :D Puhuttiin myös kaikista vaihtarijutuista ja hän kerto omasta vuodestaan Suomessa.

24.10 Sain luvan skipata koulun ja viettää päivän kahden muun vaihtarin kanssa! Käytiin hakemassa aamiaista ja käveltiin ympäriinsä Cataniaa ja vain chillailtiin.

Neljä päivää perheen vaihtoon! Oon tosi innoissani siitä ja ootan tulevaa. Vähän oon ehtinyt jutella sen host äidin kanssa ja hän kertoi, että ne tykkää kokata ja aikoo opettaa mulle italialaista ruokaa, jeee!! Aion myös aloittaa tanssin tai ainakin meen kokeilemaan. Siitäkin oon tosi ilonen, koska täällä mun saliharrastus jäi vähän pois, koska musta on tullut ihan kauheen laiska (:D), mutta myös, koska käyn siellä yksin ja se on tooosi tylsää ilman salikaveria.

Napolinkin reissu lähestyy<3 En malta odottaa, että nään kaikkia vaihtarikavereita ja päästään viettämään aikaa yhdessä.

Mulla on jo nyt hirvee joulufiilis, haluun kuunnella joulumusiikkia ja haluisin joulun tulevan jo, mutta samaan aikaan vähän kauhulla odotan sitä, koska mitä muut on kertonut, niin se tulee olemaan pahin koti-ikävä aika.. Toivottavasti ei ja toivottavasti voin ottaa kaiken irti siitä erilaisesta joulusta.

Nyt varmaan kaikki ketkä on siellä pimeässä Suomessa miettii, että mitä ihmettä mä ajattelen, mutta mulla on oikeesti vähän ikävä sitä pimeyttä ja viileyttä ja kunnon syksyä. Täällä on vieläkin +24.. Ja kyllä se on ihan kiva, mutta milloin viilenee???

Kieli edistyy pikkuhiljaa kokoajan. Kun tulin tänne, niin en osannut suunnilleen sanaakaan, mutta nyt ymmärrän jo paljon ja pystyn vastaamaan italiaksi perusjuttuja ja huomaan oikeasti sen kehityksen. Seuraavassa perheessä tavotteena on, ettei englantia käytettäisi ollenkaan.

Tää kulunut kuukausi on ollut ihan täynnä kaikenlaisia tunteita ja nyt alkaa vihdoin tuntua siltä, että tästä tulee tosi hyvä vuosi ja ei ole hetkeen ollut sellaista kauheen huonoa hetkeä, mikä olis saanut mut ihan maahan. Toivottavasti tää fiilis pysyy yllä :)

Tässä vähän pientä päivittelyä ja höpöttelyä :) Nyt takasin nauttimaan vapaapäivästä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen kuukausi takana

Ensimmäinen postaus

Kuulumisia