Koulu


Ciao a tutti!

Koulua on ollut jo yli kuukausi, joten varmaan osaan kertoa siitä jotain. Ainakin mun mielipiteitä ja ajatuksia. Eli tässä postauksessa kerron italialaisesta koulusta (kaikki tosin mun omilla mielipiteillä ja kokemuksilla)!

Tähän asti koulu on mennyt ihan ok. Tunnit tuntuu tylsiltä ja päivät pitkiltä, koska en vielä ymmärrä niin paljon italiaa, että voisin kunnolla osallistua tunteihin. 

Mä käyn liceo scientificoa, mikä tarkottaa siis sitä, että koulu on suuntautunut enemmän tieteellisiin aineisiin (matikka, fysiikka, kemia, yms.). On myös muunlaisia lukioita kuten liceo classico, linguistico ja artistico ja varmaan vielä muitakin, mutta siis kaikki on suuntautunut erilailla.

Italialainen lukio käydään yleensä viiteen vuoteen ja mut laitettiin neljännen vuoden luokka-asteelle samalle luokalle mun host siskon kanssa. Koulua on maanantaista lauantaihin (huoh)… Kuusi päivää koulua viikossa ja yksi vapaapäivä (tää on yksi syy miksi oon ollut niin väsynyt). Koulu alkaa meillä on aina klo 8-13, poikkeuksia kyllä välillä on, joskus saattaa alkaa tunti myöhemmin tai loppua tuntia aikaisemmin, jos opettaja on poissa. Koska koulu loppuu aina 13, niin koulussa ei ole lounasta vaan mennään kotiin ja syödään perheen kanssa lounas.

Mun luokka ja minä myös opiskellaan aineita matikasta aina latinaan (mistä en kyllä ymmärrä mitään) asti. Täällä oppilaat ei siis päätä omia lukujärjestyksiä tai aineita mitä haluaa opiskella toisin kuin Suomessa. Tunnit kestää aina noin 45min ja meillä ei oo kunnon välitunteja, koska pysytään kokoajan yhdessä luokassa ja opettajat vaihtaa luokkia. Tää on mun mielestä vähän tylsää, koska ei saa sellaista pientä jalottelutaukoa ja ei näe niin paljon ihmisiä, mikä hankaloittaa myös vähän kavereiden saantia. Hyvä puoli siinä, että ollaan kokoajan saman luokan kanssa on, että luokkahenki on tosi hyvä!

Tunnit on tosi erilaisia Suomen lukioon verrattuna. Täällä pidetään tosi tosi paljon suullisia testejä ja aina muutama oppilas pyydetään luokan eteen ja siinä oppilas/oppilaat selittää jostain aiheesta tai tekee matikan tehtäviä vaikka koko tunnin. Myös opettajat puhuu tosi paljon, eikä ole niin paljoa itsenäistä opiskelua kun Suomessa. Täällä on myös paljon kokeita ja muita testejä ja annetaan paljon läksyjä. Mun kaverit kertoo, että niillä on hirveesti paineita onnistua ja saada hyviä numeroita. Ne myös opiskelee tosi tosi paljon ja oikeestaan ainoot päivät milloin kaverit on vapaita vaikka ulos menemiselle tai hengailulle on lauantai ja joskus sunnuntai. Täällä siis koulu on tosi haastavaa ja oppilailta oikeasti vaaditaan keskittymistä ja hyviä tuloksia.

Opettajat pitää luokassa kovaa kuria ja muutenkin opetus on enemmän vanhanaikaisen tyylistä. Jos oppilaat eivät ole hiljaa tai keskity, niin opettaja saattaa hakata tai koputtaa pöytää lujaa, jotta saisi kaikkien huomion.. Opettajia puhutellaan aina nimillä ”professore” tai ”professoressa” ja arvostus opettajia kohtaan tällä on ehkä vähän isompaa kuin Suomessa. Kaikki kirjoitetaan paperille, ei oikein käytetä laskimia vaan lasketaan päässä. Myöskään tietokoneita ei ole paitsi yksi joka luokassa. Koulurakennus/-rakennukset on tosi huonokuntosia ja vanhanaikaisia ja ilmastointia ei siis ole. Eikä mitään kuulutussysteemiä. Eli siis koulu ei ole todellakaan sillä tasolla mitä Suomen koulu on ja oon niin onnellinen siitä, että käyn lukion Suomessa. Oon alkanut arvostaa niitä pieniä juttuja Suomen koulussa mitä täällä ei ole, esim puhtaat ja kunnolliset vessat!!!


Tässä nyt ainakin suurin osa asioista, mitä tuli koulusta mieleen. Varmasti unohtanut mainita jotain, mutta kerron myöhemmin lisää, jos tulee mieleen :)

P.s. Kyllä täällä alkaa kaivata sitä oikeasti hyvää Suomalaista koulua ja koulujärjestelmää!!

P.p.s. Kaikki tässä postauksessa on vain mun kokemusta ja minkälainen mun koulu on! On niin paljon erilaisia kouluja ja asiat ei aina mene samallalailla kouluissa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen kuukausi takana

Ensimmäinen postaus

Kuulumisia