Ensimmäinen kuukausi takana


Helou!

Tuntuu oudolta, että kuukausi on mennyt jo. Samaan aikaan tuntuu, että aika on mennyt tosi hitaasti ja tosi nopeasti.

Oon päässyt jo vähän kotiutumaan perheeseen ja koulukin on alkanut. Mulla menee ihan hyvin ja pikkuhiljaa alan kehittyä kielenkin kanssa. En todellakaan vieelä puhu mitenkään paljoa, mutta pieniä ja yksinkertaisia lauseita pikkuhiljaa. Huomaan myös kuinka paljon enemmän ymmärrän muiden puheesta nyt verrattuna vaikka siihen, kun saavuin perheeseen.

Vähän koulusta. Mulla on koulua maananaista lauantaihin (huoh..) ja päivät on klo. 8-13, joten ei kovin pitkiä ainakaan. Tunnit kuitenkin tuntuu pitkiltä ja vähän tylsistyttäviltä, koska kaikki käydään italiaksi. Englannin tunti on ainut, missä pystyn oikeastaan tehdä mitään ja se onkin paras tunti viikossa :D. Mun luokkalaiset on kivoja ja ainakin äänekkäitä. Tunnit ja koulu täällä on niin erilaista verrattuna Suomeen ja oppilailla on paljon enemmän kotiläksyjä ja luettavaa. Melkein joka tunti opettaja pitää suullisen kokeen oppilaille (ei onneksi vielä mulle). Mulle on kerrottu, että näillä oppilailla on aika paljon paineita ja stressiä koulun takia ja sen takia munkin host siskot opiskelee joka päivä monta tuntia…

Tällä hetkellä arki tuntuu vielä vähän tylsälle, kun ei oo vielä kunnon kavereita kenen kanssa voisi hengailla vapaa-ajalla. Ja oikeastaan suurin osa nuorista aina opiskelee koulun jälkeen. Mulla ei myöskään ole mitään kunnollista harrastusta täällä vaan käyn vain salilla, mikä on vähän tylsää yksin, mutta onneksi saan siellä käydä ja urheilla!! Haluisin kovasti alottaa jonkun muunkin liikuntaharrastuksen, koska täällä en oikeasti pääse liikkumaan paljoa ja oon aina tottunut urheilemaan ja liikkumaan paljon ja monta tuntia päivässä. Joka paikkaan mennään autolla ja hyötyliikuntaa täällä ei oikeen ole… Tennistä haluisin kokeilla, mutta saa nähdä miten se onnistuu, kun liikkuminen täällä on vähän hankalampaa eikä mulla ole kyytiä sinne ja takaisin.

Oon päässyt maistamaan paljon paikallisia herkkuja ja ruokia. Arancinejä, hevosenlihaa, lasagnea (ihan sairaan hyvää!!) ja granitaa ainakin. Ruoka suurimmaksi osaksi on hyvä, mutta niin paljon epäterveellisempää kuin Suomessa. Kaikki syö täällä tosi paljon joka ruualla, mutta toisaalta täällä syödään vaan kolmesti päivässä; aamupala, lounas ja illallinen. Ruokailuajat on tuonut vähän hämmennystä ja uuteen totuttelemista mulle. Vähän on jo ikävä suomalaista kotiruokaa ja tehtiinkin host siskojen kanssa yhtenä päivänä illalliseksi makaroonilaatikkoa. Lopputulos oli hieman erikoinen, mutta sen osasin arvata. Maku oli kuitenkin edes jotain makaroonilaatikon suuntaan.

Ainiin, marraskuussa menen YFU:n järjestämälle matkalle Napoliin!! Jeee, ootan innolla sitä ja muiden vaihtarikavereiden näkemistä<3




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen postaus

Kuulumisia